Cu o piață care se îndreaptă către un câștig de peste 560 de miliarde de dolari în 2022 și cu un procent de 75% din numărul jucătorilor din Europa (32, 4% la cazinou și 42, 5% la pariuri sportive), jocurile de noroc se poziționează ca fiind una dintre cele mai productive industrii în această perioadă.

Relația dintre platforma de jocuri și jucători se bazează o serie de avantaje furnizate de primii celorlalți, printre care se remarcă bonusurile. Pariuri fără risc, pariuri gratuite, bonus fără depunere rotiri gratuite (https://casinoromania.net/rotiri-gratuite/) și bonusuri VIP, cashback, bonus la recomandare și multe astfel de bonificații. Cum reușesc aceste recompense să îi oferă jucătorului acel plus atunci când joacă la pariuri sportive și cazinou?

Bonusurile la jocurile de noroc

Bonificațiile care schimbă regulile câștigului pariuri pe sporturi și la cazinou

Platformele online de pariuri sportive și cazinou se promovează masiv prin intermediul unora dintre cele mai avantajoase instrumente de marketing: bonusurile. Fiecare tip de bonus este supus unor clauze care îi cresc sau îi scad potențialul de a se transforma într-un avantaj pentru jucător. Există o serie de elemente (termeni și condiții) care îi oferă unui bonus un astfel de potențial:

 • Tipul bonificației – cu sau fără depunere – bonusurile fără depunere se obțin ca urmare a efectuării unei anumite acțiuni (verificarea identității, testarea unui joc pe mobil sau în cadrul ofertelor Happy Hours, la descărcarea aplicației mobile a unei case de pariuri sau cazinou). Cele cu depunere implică efectuarea unui depozit; este posibil ca și la bonusurile fără depunere, în caz de obținere a unor câștiguri, este obligatorie efectuarea unei depuneri cu o valoare minimă.
 • Miza și cota maximă/jocurile permise/câștigurile maxime ce se pot obține – în cazul bonusurilor, clauzele impuse de către platformă îl condiționează pe jucător să nu poată miza sumele pe care dorește și nici să câștige peste plafonul stabilit prin termenii și condițiile bonusului.
 • Cerințele de rulaj – în general, pariurile sportive au cerințe de rulare mai mici în comparație cu cele ale cazinoului. Aceste condiții de rulare pot conduce la consumarea banilor obținuți cu aceste bonificații până în momentul în care vor fi îndeplinite cerințele impuse.
 • Modalitatea de retragere a câștigurilor obținute cu aceste bonusuri – sunt anumite site-uri cu jocuri de noroc care solicită retragerea banilor prin aceleași modalități de plată prin care s-a efectuat depunerea. Altele condiționează retragerea câștigurilor sub forma unor sume egale (rate cu valori egale).
 • Nivelul de contribuție la rulaj – fiecare tip de joc și pariu va contribui într-o măsură diferită la îndeplinirea condițiilor de rulaj. Unele platforme oferă un nivel al contribuției avantajos pentru jucători (de exemplu, 100% pentru mare parte dintre jocuri, inclusiv pentru cele de masă, poker, bingo sau loto).
 • Tipul de jocuri sau pariuri care sunt permise – bonusurile pot fi limitate la anumite jocuri sau tipuri de pariuri, ceea ce înseamnă că jucatorul nu poate utiliza bonificația în conformitate cu propria dorință.

Fiecare platformă cu jocuri de noroc ajustează aceste clauze în funcție de interes, astfel încât să îi servească obiectivelor propuse. De aceea, înainte de a opta pentru orice fel de bonus din partea agenției sau cazinoului, jucătorul trebuie să verifice toate aceste specificații contractuale.

Tipuri de bonusuri care pot fi obținute pe o platforma online cu jocuri de noroc și pariuri sportive

Cele mai cunoscute bonusuri ce sunt disponibile pe site-urile cu jocuri de noroc sunt:

 • Bonusul de bun venit;
 • Bonusul de recomandare;
 • Bonusul fără depunere;
 • Free spins/rotiri gratuite/rotiri reale/mega spins;
 • Bonusul VIP/loialitate/fidelitate;
 • Pariuri gratuite;
 • Pariuri fără risc;
 • Bonus cashback;
 • Bonus acumulator.

Alegerea corespunzătoare a bonusurilor îl ajută pe jucător să-și mărească șansele obținerii unui potențial câștig. Ceea ce înseamnă că, atunci când se orientează către bonificația corectă, acesta își creează un avantaj ce îi poate oferi mult mai mult decât distracție atunci când joacă și pariază la jocurile de noroc.

Articolul precedentInformații despre lucrul în domeniul știrilor sportive
Articolul următorLegislația cazinourilor din România